Скандально відомий митрополит Запорізький РПЦвУ Лука заявив, що Предстоятель ПЦУ митрополити Епіфаній та Вселенський Патріарх Варфоломій “ведуть свою паству в обійми католиків і уніатів заради т.зв. єдності, але єдності не навколо Христа, а навколо його антипода”.

Про це Лука написав на своїй сторінці в Telegram.

У своєму дописі він згадує про Патріарха Філарета, Митрополита Епіфанія та Вселенського Патріарха. Причому називає їх єретиками.

“Сьогодні ми живемо у світі, де дуже добре освічені, інтелектуально підковані єретики вчать нас тому, як треба вірити. Прекрасно ерудований Михайло Денисенко, який за часів СРСР допомагав КДБ боротися з Церквою, після розвалу країни вирішив створити свою політичну організацію з церковною назвою. Його “духовний” син продовжив справу “батька” і очолив таку ж структуру, але вже з юридичною резиденцією в Стамбулі, але фактичною за океаном, під керівництвом т.зв. Константинопольського папи. Тепер вони обоє, вже не приховуючи, ведуть свою паству в обійми католиків і уніатів заради т.зв. єдності. Але єдності не навколо Христа, а навколо його антипода, який нетривалий час правитиме на Землі”, – пише Лука.

Comments are closed.