Церква ще не зовсім готова до таких дискусій, як, наприклад, про онлайн-причастя, і радше стоїть на своїх вікових позиціях, аніж на модерних.

Про це сказав митрополит Львівський та Сокальський Православної Церкви України Димитрій в ексклюзивному інтерв’ю Релігійній правді.

“Ми можемо більш конкретизувати таку проблему, як “онлайн-причастя”, яка взагалі нібито ні в які рамки не влазить, але її можна було б віднести більш до літургійних з точки зору форми подання причастя і дійсно до тих самих богословських з точки зору “перетворення, або ж переісточення” Святих Дарів.

У цьому аспекті виявилося, що Церква ще не зовсім готова до таких дискусій і радше стоїть на своїх вікових позиціях, аніж на модерних і передсудних. Однак, наша Церква виявилася спроможною, хай навіть на такому рівні, як це сталося, провести дискусію і видати перший збірник статей із заданої тематики. Тут маю на увазі духовно-просвітницький центр Переяславсько-Вишневської єпархії та її очільника владику Олександра Драбинка”, – розповів митрополит Димитрій.

Comments are closed.