30 років тому Верховна Рада України затвердила Постанову про Державний Прапор України – синьо-жовтий стяг. Ці кольори рідні серцю кожного українця. Вони символізують для нас волю, мир і добробут, наше беззаперечне право жити на своїй, Богом даній землі. І ще вони для нас є знаком гідності, відповідальності та патріотизму, який мотивує і мобілізує, об’єднує і консолідує перед небезпеками, викликами, ворожими погрозами.

Про це Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній написав на своїй сторінці в Facebook.

Недарма останніми днями, в час зростання страхів та непевності, ніби вогниками надії, вся стрічка у Фейсбуці прикрасилась синьо-жовтими прапорцями – не з примусу, не через чиюсь політичну кампанію або рекламну акцію, а через почуття солідарності, єднання, соборності, на які здатні ми, українці, коли знову постає загроза нашого поневолення. Синьо-жовтий стяг – це наш національний символ та наша сила.

Шануймо національні символи та укріпляймося у вірі. Нехай наш синьо-жовтий прапор символізує лише перемогу та єдність, і над нашими золотими українськими нивами з Божої ласки завжди буде безхмарне мирне синє небо.

Comments are closed.