7 лютого відбулося молитовне стояння вірян РПЦвУ м. Хотина під мерією з вимогою продовжити договір оренди з релігійною громадою храму на території Хотинської фортеці на честь святого Олександра Невського.

На молитовному стоянні разом з вірянами були присутні благочинний Хотинського округу митрофорний протоієрей Анатолій Мандрюк, настоятель храму на честь святого Александра Невського протоієрей Павел Коритнік та духовенство Хотинського благочиння, повідомляє Чернівецько-Буковинська єпархія РПЦвУ.

Фото: Офіційна сторінка Державного історико-архітектурного заповідника “Хотинська фортеця”

Як повідомляла РП, громадський рух РПЦвУ “Миряни” вимагає від адміністрації заповідника “Хотинська фортеця”  продовжити термін договору з РПЦвУ про безоплатне користування храмом.  Також вони звернулися з відповідним клопотанням до міністра культури та інформаційної політики.

Як повідомляла РП, громадські організації Буковини вимагали від уряду не продовжувати оренду храму на території заповідника “Хотинська фортеця” з Московським Патріархатом. У листі до урядовців активісти зазначали, що договір оренди церковної будівлі закінчується 31 грудня 2021 року.

Водночас вони пропонують передати храм ПЦУ та перейменувати його на честь Петра Конашевича-Сагайдачного.

Comments are closed.