9 лютого митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій (Рудюк) возвів у сан ігумена ієромонаха Кипріана (Лозинського) – благочинного акдемічного храму св. Іоана Золотоустого, декана богословського факультету Львівської православної богословської академії.

Про це пише Духовна велич Львова.

Урочистість відбулася з нагоди свята перенесення мощей святителя Іоана Золотоустого. Цей день є празником Свято-Іоано Золотоустівського чоловічого монастиря.

Як зазначив митрополит, велика праця – збудувати монастир.

“Монастир будується тоді, коли туди чисельно приходить братія. Поки що їх не зовсім багато. Але віримо всі, що тут буде горіти лампада чернечого життя. Тому що попри те, що ми з вами приходимо до наших храмів, багато парафіян хочуть відвідувати також і монастирі, де є молитва вибраних людей, посвячених Богові. Монастир – це є особлива структура у житті Церкви. Я вірю, що тут, поруч з нашою академією буде світитися життя монастирське. Тому сьогодні є особливий день! Буде невдовзі і статут самого монастиря затверджено”, – сказав він.

Ієромонах Кипріан (Лозинський), у свою чергу, зазначив: “Може, у когось виникало питання – чому знову відкривають монастир, адже цей монастир вже існував? Для цього є свої причини: юридичні та інші. Але у цьому можна також і бачити Божий Промисел, тому що наша Православна Церква України почала свій шлях 3 роки тому і благословила у своїй новій історії відкриття своїх обителей і монастирів. А для тих монастирів, які були, як наш, це немовби нова сходинка нашого життя. Життя, яке апостол Павло називає змаганням”.

Як повідомляла РП, Синод ПЦУ призначив намісником Іоано-Золотоустівського монастиря Львівсько-Сокальської єпархії ієромонаха Кипріана (Лозинського).

Comments are closed.