У середу, 9 лютого, керуючий справами РПЦ в Україні (УПЦ МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній зустрівся з Апостольським нунцієм в Україні Архиєпископом Вісвальдасом Кульбокасом.

Про це митрополит повідомив на своїй сторінці у Facebook, виклавши протокольні світлини із зустрічі, у якій також взяв участь заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦвУ протоієрей Миколай Данилевич.

“Під час розмови йшлося про сучасний стан православно-католицьких відносин, як на глобальному, так і на українському рівні. Також були обговорені інші питання, що становлять спільний інтерес”, – повідомив митрополит Антоній.

Зустріч відбулась з благословення очільника РПЦвУ Онуфрія, проте це не зупинило вірян Московської Церкви, які почали обурюватися у коментарях тим, що представники їхньої Церкви спілкуються і тиснуть руки “єретикам”.

“Для чого такі фото виставляти, чому наші архієреї вітаються за руки з єретиками, що це вже робиться”, “про що можна говорити зі відступниками від Православ’я?” – так пишуть віряни.

Comments are closed.