Десятого лютого Івано-Франківська міська рада прийняла рішення про знищення шляхом демонтажу об’єктів комунальної власності. Йдеться про приміщення, які донедавна займала церква РПЦ в Україні (УПЦ МП), за адресою Чорновола, 6, 6А, 6Б, 6В.

За кілька днів до цього, 7 лютого, церкву Московського Патріархату за рішенням суду виселили з комунальних приміщень, повідомляє РІСУ з посиланням на видання “Галка”.

«Мова йде про будівлю, яку ми відсудили. Там буде дитячий садок, і ми його будемо зводити методом народної будови. Хочемо в центрі міста реконструювати садок на 5 груп”, – зазначив міський голова Руслан Марцінків.

На запитання журналістів, чому рішення про демонтаж прийняли так терміново – всього лише за кілька днів після виселення – директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук зауважив: «Я б не сказав, що це швидко. Навпаки, може, й пізно. Бо це вже питання «з бородою», 7 років у судах. Ми діємо відповідно до рішення Верховного суду».

Також Максимчук додав, що на місці колишньої церкви однозначно з’явиться дитячий садок.

«Це буде хороший приклад, щоб діти відвідували сучасний ЗДО. Коли буде готова проєктно-кошторисна документація, тоді вже можна буде більш конкретно говорити про кількість місць (у садку, – ред.)», – сказав чиновник.

Comments are closed.