Митрополит Клінський Леонід, якого в РПЦ призначили «патріаршим екзархом Африки» для координації вторгнення на каконічну територію Александрійського Патріархату, поділився планами РПЦ на створення монастирів в Африці.

Як повідомляє російське видання «Монастирський вісник», про це він заявив 4 лютого під час онлайн-конференції, присвяченій «захисту християн Африки та Близького Сходу».

За словами митрополита Леоніда, Московський Патріарх Кирил благословив священноначаліє «екзархату» підготувати майбутніх африканських насельників у стінах російських монастирів. Тут вони пройдуть послух, ознайомляться з церковними звичаями, укладом монастирського життя, після чого повернуться на свою батьківщину та почнуть створювати там чернечі громади.

Митрополит додав, що африканські священники приїжджатимуть до Росії для «підвищення кваліфікації», щоб глибше вивчити богослужбові традиції та статут Російської Православної Церкви.

«Екзарх» також заявив, що грецькі архієреї нібито «приділяли мало уваги бажанню африканської молоді прийняти монаший постриг».

«А як ми розуміємо, монашество є оплотом Церкви, її серцем», – резюмував митрополит Леонід.

Нагадаємо, що РПЦ почала вторгнення на канонічну територію Александрійського Патріарха Феофіла через визнання ним автокефалії Української Православної Церкви (ПЦУ). Для цього в РПЦ була створена посада “патріаршого екзарха Африки”. На думку єпископа Кенійський Александрійського Патріархату Неофіта, Московський Патріархат хоче побачити кровопролиття в Олександрійській Церкві.

Comments are closed.