Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній наголосив, що український народ має бути готовим дати відсіч супротивнику у разі нападу. Водночас у всіх церквах ПЦУ 15 лютого моляться за збереження миру в Україні.

Про це митрополит Київський і всієї України повідомив у публікації на своїй сторінці у Facebook.

“В час неспокою та загрози розгортання повномасштабної війни з боку Росії ми не повинні боятися, давати страху чи паніці заволодіти нашими серцями. Цієї загрози не слід недооцінювати, і тому ми, як народ, повинні бути готовими дати відсіч супротивнику, якщо він все ж таки наважиться, порушуючи закони Божі та людські, примножити свої злочини, якщо наважиться від прихованої війни, яку Москва веде проти України вже восьмий рік поспіль, перейти до війни відкритої”, – написав Предстоятель ПЦУ.

Він наголосив, що правда – на боці українського народу, який бореться за свій дім і свою землю, а не за чуже, бореться за свободу, а не за поневолення.

“А там де правда – там Божа допомога і перемога. І хоча ми готові до спротиву агресії та будемо боронити свою землю – нашою метою є не війна, а мир. Мир не в окупації та рабстві, в яких ми вже перебували протягом століть нашої історії, але мир справедливий”, – наголосив митрополит Епіфаній.

Він додав, що перемога над агресором і досягнення справедливого миру неможливі без Божої допомоги та без молитви, і нагадав, що 15 лютого, у свято Стрітення Господнього,благословив у всіх храмах ПЦУ піднести посилені молитви за Україну, за перемогу правди і справедливий мир, за українських воїнів.

“Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!” – звернувся до Всевишнього Предстоятель ПЦУ.

Текст молитов можна передивитися за цим посиланням

Comments are closed.