У День єднання 16 лютого у київському Софійському соборі відбувся спільний молебень – предстоятелі церков та релігійних організацій молилися про захист України на тлі загрози повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації.

На молитовному заході, який провели представнимки ВРЦіРО на прохання Кабміну, були присутні представники практично усіх церков і релігійних організацій України, окрім очільника РПЦ в Україні (так званої УПЦ МП) митрополита Онуфрія (Березовського).

“За даними ведучих телемарафону “UAРазом”, який транслюють усі телеканали, на молебні «зібралися очільники всіх церков». Проте під час трансляції показали очільників помісної православної церкви УПЦ/ПЦУ, УГЦК, протестантських церков, мусульман та юдеїв. Проте предстоятеля Московської церкви у соборі не було”, – йдеться у повідомленні видання “Главком”.

За повідомленням пресслужби УПЦ МП, на заході був присутній їхній представник – єпископ Баришівський Віктор. Водночас причини відсутності митрополита Онуфрія на молебні за Україну не повідомляються.

Comments are closed.