Відомий пастор і капелан з Маріуполя Геннадій Мохненко – засновник і керівник найбільшого дитячого реабілітаційного центру «Республіка Пілігрим» і мережі реабілітаційних центрів для дорослих,  автор кількох книг, герой документальних фільмів – звернувся до батьків російських солдат і закликав їх не посилати дітей на бійню.

У своєму палкому зверненні до росіян Геннадій Мохненко, для якого російська мова є рідною, розповів, що у нього троє біологічних і 35 прийомних дітей. Він обрав для себе шлях пастора, однак, коли сьогодні існує загроза російського вторгнення в Україну, він готовий взяти зброю, щоб захистити своїх дітей, своє місто, свою землю. Пастор просить батьків і матерів російських солдат не вестися на авантюру Кремля і вберегти своїх дітей від смертей, передає РІСУ.

Пастор Геннадій Мохненко з дітьми

“2014 року, коли горів мій Маріуполь і коли у День Перемоги, 9 травня, почали вбивати людей у центрі міста, коли ваші війська принесли війну в моє місто, я готовий був взяти зброю і йти захищати своїх дітей. Але дякувати Богу, тоді мені не прийшлося знімати свій пастирський сан і ставати солдатом, не йти зі зброєю захищати своїх дітей, бо з тим завданням успішно справилися без мене захисники України. Я капелан української армії і наразі виконую свої духовні обов’язки – служити українським соддатам і людям у прифронтовій зоні”, – говорить пастор.

Він розповів, що деякі його прийомні сини вже солдати. Один з них, якому 25 років, вже похоронив 5 своїх друзів. Одного його друга, 19-річного хлопчину, вбив російський солдат. “Мій син намагався реанімувати його, поки не зрозумів, що витирає мізки з його обличчя. Цей хлопець був єдиною дитиною у сім’ї”, – зауважує пастор.

“Дорогі батьки і матері російських солдат!

Ситуація складається так, що ваших синів масово у широкомасштабній війні вже зараз можуть кинути в адську бійню, яку затіяв Кремль. І тоді навіть у мене, священника, не буде вибору. Я змушений буду взяти зброю і стати на захист своїх дітей. Тому прошу, зробіть все, що можете, поки не пізно. Виступіть проти цього безумства!

Я вважаю себе людиною російської культури. Я вірю в те, що ми переживемо безумство кремлівський негідників і побачимо винос Путіна з Кремля і Леніна з мавзолею…

Батьки і матері, в Новосибірську, Єкатеринбурзі, Владивостоку, Пітері чи Москві, не мовчіть, зупиніть кремлівських людоїдів!…

Це ізверги в третьому чекістському поколінні. Вони привикли пити кров декалітрами, не сервіруйте і не подавайте їм на вечерю ваших дітей! Не відправляйте своїх дітей в м’ясорубку!

У ці тривожні дні я, як і багато моїх земляків, записуюся в тероборону. Українці, якщо Кремль не зупиниться, будуть захищати свою землю і свободу! Ціна може бути дуже високою, але свобода ніколи не дається даром.

Росіяни, мир вам і вашим дітям! Мої діти вісім років бачать війну на лінії фронту зі своїх спалень, мої діти знають, що таке війна. Все їхнє дитинство – це війна!

Якщо ви не зупините кремлівських безумців, самодурів з їхньою імперською авантюрою, ви нам просто не залишаєте вибору. Зробіть це і не відсилайте ваших дітей в Україну! Дозвольте мені просто залишитися священником, а не перекваліфіковуватися в солдати”, – закликав росіян пастор Геннадій Мохненко.

Comments are closed.