Секретар єпархії РПЦвУ на Буковині Микита Сторожук погрожує війною головному редакторові порталу БукІнфо Сергієві Зарайському.

Про це Сергій Зарайський повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За словами журналіста, після публікації на порталі про те, що Микита Сторожук дав інтерв’ю проросійському пропагандистові, представник РПЦвУ телефонував йому і наполягав на зустрічі. На це Сергій Зарайський відповів, що “не має бажання зустрічатися з представником ворожої церкви в Україні”.

“Я вам сказав, що у мене немає жодного бажання зустрічатися з представником ворожої до української держави церкви. От коли ви одумаєтеся, покаєтеся і станете священиком Православної церкви України, тоді, можливо і зустрінемося. Я особисто вас не знаю. Може ви й нормальна людина. Бог же все бачить і судить по ділах їхніх”, – написав редактор.

У відповідь почув: “Ну тоді знайте, що я оголошую вам війну”.

Сергій Зарайський звернувся до СБУ щодо цих погроз, які він розцінює як перешкоджання професійній діяльності.

“Знаєте, цей діалог ще раз переконав мене в тому, що так звана РПЦвУ – наскрізь ворожа структура. А погрози від московського попа – це, звичайно, робить мені честь. Але хто знає, що у нього в голові та його фанатиків. Тому офіційно прошу Службу безпеки України рахувати ці погрози, як пряме перешкоджання моїй професійній діяльності, тим більше у воєнний час і прошу повідомити редацію БукІнфо про прийняті міри”, – зазначає журналіст.

Додамо, що БукІнфо опублікував повідомлення, що 21 лютого, за декілька днів до вторгнення окупантів, Чернівецько-Буковинська єпархія запросила білорусько-проросійського пропагандиста Сергія Мудрова. Секретар єпархії РПЦвУ Микита Сторожук дав розгорнуте інтерв’ю журналісту, де бідкався щодо локального стану справ й дуже часто використовував слова «націоналісти», «нападають», захоплюють», «залякують», «боїться».

Comments are closed.