У Львові з’явилися написи на церкві УПЦ МП на Сихові. Таким чином невідомі висловили протести проти російської церкви, збудованої у незаконний спосіб, повідомляє Львів.Медіа.

Написи “Дім Путіна”, “ФСБ”, “русня” та інші слова, які ілюструють відверто проросійський та колабораціоністський характер так званого Московського патріархату, з’явились на стінах Свято-Володимирського храму РПЦвУ в найбільшому спальному районі Львова – Сихові. Знімками з відповідними написами діляться львів’яни у соціальних мережах.

Водночас в УПЦ МП повідомили, що парафіяни Свято-Володимирського храму не змогли потрапити всередину, оскільки вхідні двері були залиті монтажною піною.

Відомо, що у Львові є три парафії так званого МП. Ситуація з російською церквою на Сихові має свою специфіку, адже фактично московські священники збудували її на самозахопленій землі, без будь-яких дозвільних документів. Місцеві активісти неодноразово проводили акції протесту, аби демонтувати незаконно встановлену споруду.

2018 року із закликом вирішити цю ситуацію та встановити законість звернулися депутати Львівської обласної ради. Тоді ж було ініційовано пеервірку самого факту законності будівнивта церкви. Як було встановлено, релігійна громада УПЦ МП збудувала об’єкт без будь-якої дозвільної документації, а земельну ділянку на пр. Червоної Калини, 89 самовільно захопила без жодних прав на землекористування.

Comments are closed.