На Житомирщині шість парафій з Московського патріархату перейшли у пряме підпорядкування Предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Як зазначається, процес єднання в помісній Українській Православній Церкві активно триває по всій Україні. Нещодавно і на Житомирщині 6 громад зі священниками послідували Томосу про автокефалію та перейшли з Московського патріархату до Православної Церкви України у пряме підпорядкування Предстоятеля, як це передбачено Постановою №25 Священного Синоду від 21 березня 2022 року.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній задовольнив відповідні прохання таких громад: церкви Різдва Богородиці смт Лугини і парафії села Гамарня, настоятель протоієрей Петро Киричевський та штатний священник ієрей Петро Киричевський, Свято-Троїцької парафії села Липники, Димитрівської церкви м. Малин, настоятель протоієрей Михаїл Іршак та штатний священник ієрей Сергій Левківський, Успенської церкви м. Малин, настоятель протоієрей Олег Власюк та громади Свято-Михайлівського храму с. Червона Волока, настоятель священник Миколай Трибушко.

Comments are closed.