У с. Заболоття на Рівненщині прихильники УПЦ МП винесли з храму всі речі, щоб помститися громаді, яка перейшла до ПЦУ.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook та опублікував фото Юрій Плисюк.

“Ось так орки грабували і грабують наші міста, виносячи усе, що попаде під руку. Тільки тут, у Заболотті, свої “орки”, і грабують храм, що належить громаді. Втративши останню віру та надію на власну перемогу, творять те, що свого часу із храмами нашими творили комуністи”, – йдеться в дописі.

Він заклика парафіян ПЦУ не противитися діям МП.

“Нехай забирають що хочуть, та ваше залишиться з вами. І не шкодуйте за тим. Буде краще, і чистіше, і святіше, і не з москвою”, – написав він.

Як повідомляла РП, громада ухвалила рішення приєднатись до ПЦУ ще в лютому 2019 року. Представники РПЦвУ подали до суду проти перереєстрації релігійної громади Свято-Іоанно Богословського храму у ПЦУ, однак програли.

10 травня громада ПЦУ, маючи відповідні документи, увійшла до храму, щоб провести богослужіння. У цей час представники громади РПЦвУ зняли ворота і спробували «відвоювати” храм».

Поліція розпочала досудове розслідування за фактом подій біля храму та повідомила, що храм було опечатано «до вирішення питання в судовому порядку, щодо права власності на майно та земельну ділянку».

Comments are closed.