Вселенський Патріарх Варфоломій вважає, що Московський Патріарх Кирило мав би зректися поста Патріарха після вторгнення рф в Україну.

Про ці висловлювання Варфоломія розповів голова Конференції католицьких єпископів Польщі і митрополит Познанський архієпископ Станіслав Ґондецький під час свого візиту до Києва, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

“Президент Польщі Анджей Дуда запросив Патріарха Варфоломія із Константинополя до Польщі і одночасно запросив мене, щоб я приєднався до запрошення. І коли Варфоломій приїхав, я мав з ним 45-хвилинну зустріч – так, як із Папою: він надзвичайно цікава людина, дуже інтелігентна, дуже цікавиться світом, і Польщею зокрема. У програмі його візиту також була зустріч з українськими біженцями. Він приймав їх надзвичайно просто і сердечно. Потім ми зробили спільну заяву стосовно подій в Україні, він – зі свого боку, я – зі свого.

Він віддавна відомий своїм засудом війни в Україні. Принагідно тут і видно різницю між православ’ям грецьким і православ’ям московським. Під час розмови я його запитав, що б він, як Патріарх Константинополя, зробив на місці Патріарха Кирила? І він миттєво відповів: “Я б зрікся посту Патріарха, бо те, що діється, не є в дусі Євангелія”. Це дуже мені заімпонувало”, – поділився польський ієрарх.

Comments are closed.