27 травня у Свято-Пантелеймонівському жіночому монастирі (Феофанія), де знаходиться резиденція Предстоятеля УПЦ МП, розпочалось зібрання єпископів, духовенства, чернецтва та мирян, ініційоване на останньому засіданні Священного Синоду.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед роботою зібрання Митрополит Онуфрій з членами Священного Синоду звершив Божественну літургію у храмі на честь Всіх Святих.

Йому співслужили члени Священного Синоду УПЦ МП: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій.

Саме зібрання під головуванням Предстоятеля розпочалось у Свято-Пантелеймонівському соборі монастиря. На початку він звернувся до учасників зі словом.

Делегати від єпархій Української Православної Церкви МП обговорять проблеми церковного життя, що виникли внаслідок війни.

Нагадаємо, 12 травня Синод вирішив скликати зібрання архієреїв, духовенства та мирян УПЦ МП для обговорення актуальних питань щодо життя Церкви.

Comments are closed.