Європейський Союз намагається схвалити шостий пакет антиросійських санкцій через вторгнення РФ в Україну, однак Угорщина гальмує процес, вимагаючи додаткових змін, зокрема виключення зі санкційного списку російського патріарха Кирила.

Про це 1 червня повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, близькі до перемовного процесу, пише Суспільне.

“За словами офіційних осіб, знайомих із переговорами за зачиненими дверима, Угорщина розчарувала послів ЄС у Брюсселі, висунувши додаткові вимоги, які затримують схвалення шостого пакета санкцій блоку проти Росії”, — пише видання.

Зокрема, Угорщина порушила дрібні технічні питання, пов’язані із забороною на нафту. Окрім того, з’ясувалось, що угорська сторона хоче вивести з-під санкцій російського патріарха Кирила.

“Будапешт зажадав, щоб патріарх Кирило, який очолює Російську православну церкву і є затятим прихильником Володимира Путіна та війни в Україні, був виключений із запропонованого списку осіб, які підпадають під санкції”, — йдеться у повідомленні.

При цьому за словами одного з чиновників, ім’я Кирила не згадувалося лідерами країн ЄС на саміті на початку цього тижня. За словами офіційних осіб, відтак терміни затвердження санкційного пакета послами нині не зрозумілі.

Comments are closed.