Священник-колаборант, настоятель Серафимівського храму м. Гола Пристань Херсонської єпархії  УПЦ МП Геннадій Шкіль виступив 15 червня у Російському православному університеті святого Іоанна Богослова у Москві й розповів про “переслідування” УПЦ МП в Україні та “поступову нормалізацію життя” під окупацією.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

“Інформаційна війна, яку розгорнули проти Української Православної Церкви (УПЦ МП – ред.) протягом останніх восьми років українські засоби масової інформації, греко-католики, розкольники та інші сили мала лише одну мету — зруйнувати єдність Вселенського Православ’я. Усі ви пам’ятаєте багаторазові спроби ухвалення антицерковних законопроектів, захоплення храмів, побиття священиків та віруючих, протидія загальноцерковним хресним ходам, а з недавнього часу канонічним священнослужителям ще й заборонили бути капеланами в українській армії”, — заявив колаборант.

Він вважає, що “перед мільйонами його співвітчизників стоїть саме цивілізаційний вибір”. “Водночас, не можна не визнати, що минулі вісім років агресивної пропаганди зробили свою справу, тому багато моїх співвітчизників зверхньо дивляться на Росію, вважаючи себе “рафінованими європейцями”, — зазначив доповідач.

У відповідь питання про те, чи почуваються жителі Херсонської області себе в безпеці, отець Геннадій розповів про поступову нормалізацію життя, зазначивши, що багатьом священнослужителям продовжують надходити загрози, у тому числі і з анонімних джерел.

Як повідомляла РП, настоятель храму УПЦ МП в м. Голій Пристані Геннадій Шкіль та його син Андрій святкували з окупантами в Херсоні “день перемоги”.

Comments are closed.