В УПЦ МП знову скаржаться, що на їхніх священнослужителів місцеве самоврядування “чинить тиск з метою переводу парафій до ПЦУ”.

Про це заявив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у своєму відеозверненні до духовенства та вірян, йдеться на сайті УПЦ МП.

За його словами, “останнім часом активізувались певні сили” і “займаючись відверто деструктивною діяльністю, ці сили систематично розпалюють релігійну ворожнечу в нашому суспільстві”.

“Як наслідок, вже мають місце численні випадки силового захоплення храмів Української Православної Церкви, з приниженням та навіть побиттям віруючих. На священнослужителів, особливо настоятелів храмів, звершується безпрецедентний в новітній історії тиск з метою переводу парафій до новоствореної так званої Православної Церкви України. На жаль, майже за всіма випадками релігійного протистояння стоять органи місцевого самоврядування. Дійшло до того, що деякими такими органами були ухвалені абсолютно незаконні рішення про заборону діяльності нашої Церкви в межах тих чи інших територіальних громад”, – заявив Паканич.

Він наголошує, що влада не підтримує їхню Церкву.

“Ми неодноразово звертались до представників влади та до силових структур щодо порушення конституційних прав віруючих громадян України. Але ці звернення не були почуті. Навпаки, деякі посадові особи  підступно, вдаючись до відвертої неправди, почали сіяти ворожнечу серед людей та створювати конфліктні ситуації на парафіях Бориспільської єпархії”, – заявив представник УПЦ МП.

Comments are closed.