Ієрарх Єрусалимської Православної Церкви архієпископ Севастійський Феодосій заявив в інтерв’ю британським журналістам , що “західні сили влаштовують провокації проти Московського патріарха”, який, на його думку, “є людиною миру”.

Про це йдеться на сайті РПЦ.

“Ми виступаємо категорично проти всіх провокацій, які здійснюють деякі західні сили по відношенню до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. Ми не можемо мовчки дивитися на такі випади і розцінюємо їх як беззаконні, неналежні дії проти релігійної особистості такого високого рівня, що є справжнім духовним символом сучасного Православ’я”, – сказав ієрарх.

За його словами, Патріарх Кирило “не є учасником будь-якого політичного конфлікту, він як людина миру завжди виступає за діалог”.

“Звинувачення проти Патріарха Кирила є хибними та безпідставними. Я ще раз хочу наголосити, що Його Святість завжди закликав сторони до примирення, до відмови від воєн та насильства”, – каже він.

Ієрарх висловив “підтримку Російській Православній Церкві та її Предстоятелю Патріарху Кирилові”.

“Патріарх Кирило є предстоятелем більш ніж для 100 мільйонів віруючих не лише з Росії та України, а й з багатьох інших країн світу. З його вуст завжди звучали проповіді про любов, мир і милосердя, заклики до примирення всіх ворогуючих сторін, відмови від усіх форм насильства та тероризму”, – заявив Феодосій.

Comments are closed.