Керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич) написав до Предстоятелів та ієрархів низки Помісних Православних Церков і поскаржився “на незаконні рішення про припинення діяльності УПЦ МП”.

Про це йдеться на сайті УПЦ МП.

Зокрема, листи буди надіслані Главам Антіохійської, Єрусалимської, Сербської, Румунської, Болгарської, Грузинської, Польської, Албанської, Чесько-Словацької, Американської Православних Церков, а також низці ієрархів згаданих Церков, включаючи ієрархів з Кіпрської Церкви, з якими митрополит Антоній знайомий особисто.

Митрополит розповів про те, що в його єпархії «рішенням 5 міських та сільських рад під тиском місцевого керівництва та при ігноруванні думки дійсних парафіян, були прийняті популістичні й незаконні рішення про заборону чи припинення діяльності УПЦ на території цих громад». Загалом в Україні налічується 36 таких випадків.

В листі йдеться про те, що “по всій країні пройшли акції силового захоплення храмів”, а “священники та віряни УПЦ МП в багатьох селах та містечках змушені облаштовувати тимчасові приміщення для звершення богослужінь та подавати позови до судів”.

Раніше митрополит Антоній звертався до послів ЄС та міжнародних організацій щодо спроб заборонити УПЦ МП в Україні.

Comments are closed.