Кабінет Міністрів повідомив, що не відбиратиме в Української православної церкви Московського патріархату релігійні споруди, “щоб не порушувати чинного законодавства”.

Про це повідомила у Facebook нардеп від Голосу Інна Совсун, яка направила уряду звернення про розірвання оренди будівель трьох лавр (Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської) московською церквою в Україні, пише Кореспондент.

Совсун розкритикувавши позицію урядової структури.

Відомо, що міністерство наголосило на тому, що розірвати договір про оренду церковних будівель в односторонньому порядку держава як власник цієї нерухомості може тільки “в разі виявлення нецільового використання майна або його утримання в неналежному стані”.

Нардеп нагадала слова російського бойовика Ігоря Гіркіна, який заявляв, що “моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської лаври. Повністю. До останньої людини! І наступні обстріли Росією будівель цієї лаври – запитавши чиновників, чи можна вважати ситуацію “утриманням у недозволеному стані”.

Критикуючи позицію виконавчої влади, нардеп підкреслила: загроза національній безпеці вимагає швидких і рішучих дій, і це “один з тих випадків, коли дух права має бути важливішим за його букву”.

Нагадаємо, Інна Совсун подала до Верховної Ради законопроект про заборону в Україні будь-яких релігійних організацій, які підпорядковані чи перебувають на території країни-агресора.

Comments are closed.