В УПЦ МП заявили, що в Києво-Печерській лаврі з 1988 року “цілком законно” розташований чоловічий монастир їхньої юрисдикції.

Про це йдеться в коментарі юридичного відділу УПЦ МП, який опублікувано на сайті УПЦ МП.

“Києво-Печерська Лавра є цілісний майновий комплекс і на її території з 1988 року цілком законно знаходиться чоловічий монастир УПЦ”, – йдеться в повідомленні.

Водночас в УПЦ МП звинувачують ПЦУ в застосуванні “схеми рейдерського захоплення”.

“І зараз мова йде не про один храм, тому цілком очевидно, що подібну рейдерську схему хочуть застосувати, щоб заволодіти Києво-Печерською Лаврою, та утворити там джерело релігійної ворожнечі”, – підкреслюється у коментарі.

В УПЦ МП наголошують, що “монопольне користування майном захищається державними законами”.

“Право власності або користування захищається Конституцією України та відповідними законами. Це право є непорушним, сталим та самодостатнім, а у випадку його порушення карається законом. Також звертаємо увагу, що Києво-Печерська Лавра знаходиться у законному правоволодінні Української Православної Церкви, а не Московського Патріархату”, – підкреслюється у коментарі.

Як повідомляла РП, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній надіслав листа до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, в якому просить надати один із храмів на території Верхньої Лаври для звершення регулярних богослужінь Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ПЦУ.

Comments are closed.