Ковельська міськрада вимагає від центральних органів влади заборонити московський патріархат в Україні.

Про це йдеться в рішенні ради, повідомляє Волинь.ua.

“Московський патріархат в Україні – це мережа, яка активно використовується ворогом для просування своїх ідей та маніпуляції суспільною думкою. Поширення антиукраїнських наративів, які проповідує кремль. Москва завжди надавала важливого значення діяльності п’ятої колони в Україні. Настав час покінчити з нею і очиститися від світоглядно-диверсійної діяльності інституцій, мета яких – затягти Україну назад у ярмо “руского міра”, – прокоментував рішення голова фракції ВО “Свобода” у Ковельській міськраді Валерій Черняков.

Депутати Ковельської районної ради звертаються до президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України з вимогою прийняти та підписати Закон, про заборону діяльності УПЦ МП в Україні; до начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка з вимогою скасувати в установленому законодавством порядку Статути та державну реєстрацію релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області.

Також вони закликають вірян УПЦ МП на Волині відкинути непорозуміння та сумніви, негайно вийти з лав УПЦ МП, розірвати будь-які зв’язки із РПЦ.

Comments are closed.