В УПЦ МП вважають, що вони “є членами однієї Церкви Христової з РПЦ”, і відносини між їхніми Церквами “повинні бути дружніми і братніми, як це личить християнам”.

Про це заявив в інтерв’ю orthodoxie.com голова відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП митрополит Буковинський і Чернівецький Мелетій (Єгоренко).

На запитання, якими він бачить ваші відносини з РПЦ у майбутньому, Мелетій відповів, що “відносини між їхніми Церквами повинні бути дружніми і братніми”.

“Не слід забувати, що ми є членами однієї Церкви Христової, і відносини між нашими Церквами повинні бути дружніми і братніми, як це личить християнам. Хотілося б також, щоб після закінчення війни відбулося примирення між нашими народами та державами. Сьогодні це виглядає нереалістично, також як нереальним виглядало примирення між німцями та поляками, між німцями та французами після Другої світової війни. Однак це примирення відбулося. І відбулося воно, до речі, за активної участі християнських конфесій цих країн. Сподіваюся, що настане час, коли таке саме примирення буде між нашими народами”, – сказав представник УПЦ МП.

Comments are closed.