Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній вручив протоієрею Анатолію Слиньку та представникам релігійної громади Воскресіння Христового села Зазим’я Броварського району Київщини, які перейшли з УПЦ МП, статутні документи та привітав їх у складі Православної Церкви України.

Про це повідомив Предстоятель ПЦУ.

“Серце радіє від того, що Господь благоволить і направляє все більше й більше парафій обирати правильний шлях та переходити з підпорядкування структурі країни-агресора до нашої рідної, Української, визнаної, єдиної помісної Православної Церкви.

Кілька днів тому мешканці Зазим’я зібралися біля старовинного Воскресенського храму, аби ухвалити та озвучити рішення про перехід від МП до ПЦУ: серед 800 присутніх 780 висловилися «за», 20 – утримались.

Нам справді потрібні такі перемоги щодня. Навіть тут, в тилу, ми повинні допомагати боротися з ворогом, не давати поширюватись згубній ідеології «русского міра». Війна триває, і наша боротьба з ворогом також триває на всіх фронтах. Я впевнений, що вона завершиться перемогою правди: поступово, покроково ми досягаємо тієї мети, якої прагнули цілі покоління. А вони прагнули мати єдину державу, єдину Церкву. Тож будемо й надалі молитися та трудитися задля захисту та розбудови Української Церкви і нашої держави. Нехай Господь нам всім допомагає у цьому!” – написав Епіфаній на своїй сторінці.

Comments are closed.