Настоятеля Різдвобогородицької церкви УПЦ МП в с. Ужачин Новоград-Волинського району на Житомирщині судили за колабораціонізм.

Про це повідомляє Житомир.інфо з посиланням на вирок суду.

Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду від 5 липня 2022 року священника Московського патріархату визнали винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 КК України (Колабораційна діяльність) і призначили йому покарання позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 13 років.

Зазначається, що піп розповідав вірянам, що в Україні нині не війна, а спецоперація з метою звільнення України від нацистів і там де вже прийшов “русскій мір”, люди живуть краще.

“Одягнутий в рясу та перебуваючи біля церкви, розповідав жінкам у кількості 5-7 осіб, що в Україні зараз не війна, а спецоперація з метою захисту України від бандерівців та нацистів та закликав не дивитись українські новини на телебаченні, а дивитись російські новини через Інтернет”, – йдеться у матеріалах суду.

Суд також взяв до уваги характеристику Стриївської сільської ради Новоград-Волинського району Житомирської області, відповідно до якої настоятель церкви УПЦ МП “характеризується посередньо, скритний та має запальний характер, за повідомленням жителів громади, з початку військової агресії російської федерації проти України неодноразово висловлював свою проросійську позицію, яка полягала в тому, що президент російської федерації путін в.в. проводить спеціальну військову операцію спрямовану на захист російськомовного населення України та попередження вторгнення військ НАТО на територію російської федерації, а також закликав місцевих жителів покаятись та об`єднатись у цій боротьбі з братнім російським народом”.

Нагадаємо, 18 квітня прокуратура Житомирської області повідомила, що до суду скеровано обвинувальний акт за ст. 111-1 КК України щодо священника з Новоград-Волинського району, якого обвинувачують у колабораціонізмі: настоятель храму закликав підтримати збройну агресію окупантів.

Comments are closed.