Рівненський міський суд за позовом Рівненської єпархії УПЦ МП зобов’язав Головне управління Національної поліції в Рівненській області відкрити проти голови Рівненської обласної ради Сергія Кондрачука кримінальне провадження.

Про це повідомляє Рівне. Медіа.

“Сергій Кондрачук, зловживаючи своїм службовим положенням та керуючись особистими релігійними переконаннями, розпалює у воєнний час міжконфесійну ворожнечу в Рівненській області, закликає до захватів храмів УПЦ,  принижує вірян та священників УПЦ, тим самим порушуючи їх конституційні права”, – написали у пресслужбі Рівненської єпархії УПЦ.

Голова Рівненської облради прокоментував це на своїй сторінці у Фейсбуці. Зокрема, Кондрачук не спростував звинувачень, які озвують представники УПЦ:

“Останні осередки “русского міра” на Рівненщині вважають, що я, зловживаючи своїм службовим положенням та керуючись особистими релігійними переконаннями, розпалюю у воєнний час міжконфесійну ворожнечу, закликаю до захватів храмів, принижую вірян та священників московської церкви…Чесно кажучи, напевно, десь так воно і є. Адже все своє свідоме життя, а не лише починаючи з 24 лютого цього року, я відстоював і пропагував усе, що стосується національної безпеки, національної пам’яті, національної мови, національної церкви. І боровся з усім, що навіював нам північний сусід-окупант, його п’ята колона в Україні”.

Сергій Кондрачук анонсував черговий розгляд питання заборони діяльності московського патріархату на наступній сесії обласної ради.

Нагадаємо, ми писали раніше, що московський патріархат поскаржився генпрокурорці на голову Рівненської облради Сергія Кондрачука. Зокрема, його звинуватили у вчиненні кількох правопорушень: порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, оскверненні або знищенні релігійних святинь, зловживанні владою або службовим становищем.

Comments are closed.