У селі Рудня на Волині під час  зборів щодо переходу місцевого Свято-Дмитрівського храму від УПЦ МП до складу Православної Церкви України спалахнув конфлікт. При цьому прихильник МП побив та покусав жінку.

Про інцидент розповіла учасниця подій, волонтерка Віра Шварцкоп, повідомляє Конкурент.

«Діалогу не вийшло. Фанатики московських попів були проти публічності. Вони вигукували образи, триповерхові мати, накинулись на мене з кулаками і забрали телефон, яким я всього-на-всього проводила пряму трансляцію. Упирі бояться світла, зло боїться правди. Ці “віруючі” люди, зокрема чоловік на відео, кілька разів вдарили мене в груди і відібрали телефон. Довелося викликати швидку», – розповідає пані Віра.

На першому оприлюдненому відеозаписі видно, як вищезгаданий чоловік виконує рух схожий на укус, після чого волонтерка починає сильно кричати.

Рану від укусу довелося обробляти працівникам «швидкої», які прибули на місце події.

«Найцікавіше, що настоятель храму не виявив жодного бажання врозумити свою паству, вгамувати агресію. Сидів в церкві і спостерігав спокійно через вікно. Невже то так прийнято в цій громаді так матюкатися, кричати і шарпатися? Чого змогла навчити цих людей церква?» – обурюється волонтерка.

Comments are closed.