Митрополит Ізюмський та Куп’янський Української православної церкви Московського патріархату Єлисей (Іванов Олег Олександрович) благословив на “добрі справи” головного колаборанта Харківської області Віталія Ганчева.

Відповідне відео розмістив на священик УПЦ МП з Дніпропетровщини Андрій Пінчук, що виступає за розрив відносин з РПЦ, пише Еспресо.

“Бог благословить вас, щоб усе було з Божої милості. Нехай Господь береже вас і оберігає вас – найголовніше. Спаси Господи!” – каже у храмі митрополит Ганчеву.

Раніше Ганчев працював заступником начальника Дергачівського районного управління поліції. А зараз він – голова окупаційної російської адміністрації в окупованих районах Харківській області, колаборант.

Згідно із відкритими даними, саме Ганчев надавав допомогу окупантам у пошуку українців, які приймали участь в АТО/ООС, місцевих волонтерів і активистів, а також налагодив постачання російським військовим спецтехніки для будівництва блокпостів.

“Я вважаю, що митрополит Єлисей має предстати перед українським судом і має бути позбавлений волі. За держзраду і колабораціонизм. Також я вважаю, що він має бути вивержений із сану керівництвом УПЦ після відповідного рішення церковного суду. Отак цілуватися з бандитами, катами і вбивцями… Що у тебе в твоїй голові, ліцеміре? Куди ти подів совість та Євангеліє? Невже Христос зовсім змовк у твоєму серці і пішов з твого життя? До речі, Ганчеву заочно об‘явили про підозру у держзраді. Цікаво, чи дочекаємося ми того, щоб, нарешті, підозри про держзраду були пред‘явлені впливовим ієрархам та священикам УПЦ, які просувають “русскій мір” та підтримують окупантів?” – коментує ситуацію священик Пінчук.

Окрім того, за даними Андрія Пінчука, митрополит Ізюмський та Куп’янський УПЦ (МП) Єлисей, незважаючи на війну, “продовжує вимагати у підлеглих йому настоятелів церков “конвертики” на своє чимале утримання.

“І апетити його не знижуються. Саме мерзенне в цей історії те, що він вимагає гроші навіть в тих церквах, які зруйновані окупантами, або у тих священиків, які внаслідок війни втратили своє житло. Подекують, що Єлисей був причетний до знущань і тортур, які окупанти застосували до одного зі священиків його єпархії – того бідолаху катували струмом і вимагали з нього гроші”, – додав  священник УПЦ МП з Дніпропетровщини Андрій Пінчук.

Comments are closed.