Під час Літургії 31 липня з храму Іоана Хрестителя в селі Хутори силоміць вигнали священника ПЦУ. Подія трапилась з настанови московського священника Олега Капітонова.

Про це повідомляє Духовний фронт України.

“У селі справжньої Української церкви й досі немає, деякі селяни й досі не знають, що ходять до московської, адже ті придумали собі гарну маскувальну назву “Українська православна церква”, – повідомляє капеланська служба Черкаської територіальної оборони.

Тож щонеділі протягом останнього місяця священники ПЦУ проводили для хуторян молебні прямо біля сільського будинку культури. За останній місяць до священників звернулось понад 250 селян з проханням створити Українську церкву в селі. Тож було вирішено провести збори 7 серпня.

Відтак отець Олександр Барей та отець Володимир Педько пішли у тамтешню церкву московського патріархату, аби просто запросити людей на збори, що мають відбутися вже за тиждень. Однак їм це не вдалося зробити.

Наприкінці своєї проповіді хутірський священник Олег Капітонов почав розповідати людям, що не всяка церква є церквою і деякі люди прикидаються священниками “виряджаючись”. Коли отець Володимир Педько попросив слово, “братки” Олега Капітонова схопили його під руки та почали виштовхувати з храму. Внаслідок чого розірвали підрясник та викрутили пальці, душили за шию, та погрожували фізичною розправою, якщо ще побачать.

Водночас дівчину, яка намагалась усе зафільмувати, також виштовхали з храму, тягнули за волосся, розірвали сукню та забрали телефон. Телефон віддали вже на вулиці однак змусили відео видалити. Відео дівчина видалила, але за кілька хвилин відновила з електронної “хмари”.

Володимир Педько разом з православною громадою викликав поліцію та написав відповідну заяву, а мешканці села дали свої покази. На цьому відступатися і давати прихильникам “руского міра” надалі зомбувати селян священники ПЦУ не планують. Тож вже 7 серпня на 12:00 чекають селян біля Будинку Культури для створення філіалу ПЦУ в селі Хутори.

“Дорогі брати і сестри, не дайте руському міру зомбувати себе. Подивіться на росіян зараз. В їх церквах відбувається те саме. Сьогодні я особисто побачив їх “віру в Бога”, любов та толерантність. Не допустіть цього нахабства! Чекаємо усіх на зустрічі 7 серпня о 12:00 біля Будинку Культури в селі Хутори, з документами. На збори будуть впускатися тільки жителі територіальної громади”, – зауважив капелан Володимир Педько.

 

Comments are closed.