Предстоятель Православної Церкви України 3 серпня прийняв у своїй резиденції виконувача обов’язків Генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков протоієрея Іоана Савку (Ioan Sauca), якого супроводжували заступник Генерального секретаря професор Одаір Педросо Матеус (Odair Pedroso Mateus) та представник відділу комунікації ВРЦ Івар Купчис (Ivars Kupcis).

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

У зустрічі також взяли участь заступник голови Управління зовнішніх церковних зав’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій та секретар Синодальної Комісії з міжхристиянських відносин ПЦУ протоієрей Ростислав Воробій.

Сторони обговорили міжконфесійну ситуацію на фоні повномасштабної російської агресії, процес свідомого й вільного переходу громад в юрисдикцію Православної Церкви України, підтримку нашої держави з боку світового співтовариства та інші питання.

«Перехід громад – це природнє явище, ми його штучно не створюємо і попри різні намагання цей процес не зупинити. Нерідко я сам лише з повідомлень ЗМІ дізнаюся, що та чи інша парафія прийняла рішення приєднатися до нашої Церкви. Ми відкриті до діалогу і хочемо жити в мирі з усіма, тож зацікавлені саме у добровільному та мирному здійсненні цього процесу», – зокрема зазначив Митрополит Епіфаній.

Варто зазначити, що в квітні цього року Православною Церквою України було подано заявку на членство у Всесвітній Раді Церков. Тож 18 червня надійшло відповідне офіційне запрошення щодо участі представників ПЦУ в Генеральній асамблеї ВРЦ, що відбудеться на початку вересня.

Comments are closed.