Голова Пісківської селищної громади на Київщині Володимир Луцков повідомив, що йому погрожував розправою священник УПЦ МП, примушуючи до “мирного вирішення” релігійного питання.

Про це селищний голова написав на своїй сторінці в Facebook.

“6 серпня 2022 року, близько 15 години в житло на території Спортцентру, де я мешкаю з своєю дружиною, увірвався московський піп Георгій Юрчук у супроводі воєннізованої охорони “Титан”. Погрожуючи зброєю, примушували до “мирного вирішення” релігійного питання”, – зазначає Луцков.

Він наголосив, що в питанні релігії його підтримують люди, які постійно звертаються, що не хочуть бачити в громаді московської церкви.

Також, після прийняття рішення 25 чергової сесії, яка відбулася 4 серпня 2022 року «Щодо звернення депутатів Пісківської селищної ради восьмого скликання до вірян та духовенства УПЦ» він впевнений в позиції депутатів громади.

“Ми всі єдині в прагненні позбутися цієї нечисті на нашій землі! З нами правда, а отже, з нами і Бог! Слава Україні!” – пише голова.

Як повідомляє Еспресо, у коментарях до посту Луцкова пресофіцер  Бучанського  райуправління Нацполіції Аліна Гузь повідомляє, що “за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 Кримінального Кодексу України (погроза вбивством)”.

“На даний час проводиться досудове розслідування, в ході якого діям усіх учасників події буде надано правову оцінку”, – наголошує вона.

Comments are closed.