Священника РПЦ Романа Богдасарова, який “опікувався” військовослужбовцями, зокрема, в тимчасово окупованому Криму та на Донбасі, нагороджений медаллю росгвардії «За сприяння».

Як йдеться на сайті РПЦ, цієї нагороди клірик удостоєний “за допомогу у виконанні завдань та здійсненні повноважень, покладених на війська національної гвардії рф”, йдеться у наказі керівника Росгвардії Віктора Золотова.

Це перший священник, якому було визначено Патріархом Московським та всієї Русі Кирилом огодовувати співробітників та військовослужбовців Росгвардії. У РПЦ зазначають, що “за п’ять років взаємодії з Росгвардією отець Роман побував на Кавказі, Криму, Новоросії; до сфери компетенції завідувача сектору роботи з Росгвардією входить опікування військовослужбовців спецназу та ветеранів ОМОН та СОБР, генералів та начальників штабів на місцях”.

За його словами, “медаль “За сприяння” — загальна заслуга понад 150 священників, які виконують свій пастирський обов’язок і вдень, і вночі, переймаючись духовним здоров’ям росгвардійців, як своїх духовних дітей”.

“Особливо актуальною є турбота та батьківська піклування про них під час проведення спеціальної військової операції — моральна підтримка, морально-вольові приклади та молитва дуже потрібні військовослужбовцям”, – наголошує священник.

Comments are closed.