На Запоріжжі призначена окупантами «влада» вкрала храм.

Про крадіжку повідомив на своїй сторінці у соцмережах настоятель Свято-Покровського храму Православної Церкви України протоієрей Роман Садовий (місто Василівка Запорізької області), пише Миг.

Призначена окупантами мер Наталія Романіченко та священник УПЦ МП Анатолій Зигар

«Мені, як настоятелю Свято-Покровського храму ПЦУ м. Василівка повідомили, що так званий мер Наталія Романіченко передала храм у користування о. Анатолію Зигарю (протоієрею УПЦ Московського патріархату).

У свою чергу «новоназначений настоятель» вирішив вивезти з храму церковну утвар, чим порушив заповіді Христові.

Закликаю вас не вірити лженастоятелю чи лже меру про нібито що призначено нового настоятеля храму. Я – настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Роман Садовий; тим паче правлячий архиєрей єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій не призначав нового настоятеля і ми не доручали нічого вивозити з храму.

Віримо що Господь Бог збереже наш Свято-Покровський Храм, а «лжепопи» понесуть покарання перед законом України, та перед судом Божим!» – написав священник ПЦУ.

Автор повідомлення Володимир Шак розповів, що протоієрея Анатолія Зигаря, почесного громадянина міста Василівка, добре знав під час його служіння у Василівському Свято-Петро-Павлівському храмі (з 2012 року він обслуговує храм ікони Казанської Божої Матері у селі Підгірне Василівського району).

«І мені відомо, що під час строкової  військової служби – наприкінці 80-х років, він брав участь у бойових діях, був нагороджений медаллю «За відвагу» та орденом Червоної Зірки. Сам він, щоправда, не поширювався, де служив і за що отримав нагороди – відмовлявся про це говорити. Але нагороди носив – і бойові, і церковні, яких у нього, до речі, багато – іконостас на грудях, як кажуть у таких випадках. Ісус Христос, зустрівши отця Анатолія, обзаздрився б.

Знайомий я і з протоієреєм Романом Садовим. Мені він запам’ятався як дуже світла, щира людина. Спілкуватись з ним – одне задоволення. Звичайно ж, я на боці отця Романа і вірю, що ми знову зустрінемося – у Свято-Покровському храмі, який о. Роман створив у Василівці з величезною любов’ю та вірою», – йдеться в дописі.

Comments are closed.