15 серпня під час Патріаршої Літургії в Панагія Сумела Понту, в день Успіння Пресвятої Богородиці (за Новим стилем), відбулася дияконська хіротонія інока з ім’ям Епіфаній (в миру – Дмитро Кам’янович). Напередодні відбувся його постриг в інока.

Таїнство священства звершив Його Всесвятість, Архієпископ Константинополя-Нового Риму і Вселенський Патріарх Варфоломій.

Про це написав генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський.

“Ми дуже пишаємось і радіємо за нашого співвітчизника з Дніпра, який є випускником-відмінником Богословського факультету Фесалонікійського Університету ім.Арістотеля.

Я глибоко зворушений словами, які сказав сьогодні Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій на підтримку України, про митрополита Епіфанія і взаємопов’язаність та символізм імені нового диякона, Православну Церкву України та побажання миру всьому українському народу.

Без зайвого пафосу, але дозволю собі висловити переконання, що у диякона Епіфанія велике майбутнє, велика місія і водночас – наша велика надія на нього. Ми дуже пишаємося і щиро вітаємо нашого дорогого українця з цією визначною подією і бажаємо йому многая і благая літа та нових звершень”, – зазначив генконсул.

 

Comments are closed.