Очільник РПЦ митрополит Онуфрій, який всіх закликає до покаяння, не закликав убивць покаятися, а замість того закликав на них Божу охорону, вручив шоколадки і хор заспівав поіменно многоліття.

Про це написав капелан ПЦУ Роман Грищук, коментуючи зустріч Онуфрія з російськими полоненими в Києво-Печерській лаврі.

“Ви уявляєте, щоб полонених азовців привезли у хороми до Кіріла, а він їм особисте “Многая лєта” і по шоколадці? І чи вони б цього хотіли? І чому? Думаю, у кремлі задоволені! Сказано усе так, щоб не зачепити болючі теми, не виразити свою позицію, щоб “і нашим, і вашим”. Так говорять в окупації! Чи вони і вважають себе в окупації, а чекають “визволителів”?

Ну хоч маски зірвано! А то “українська церква”, “молітвєнік”, “ми тоже патріоти”, – пише священник ПЦУ.

Він нагадує що Онуфрій не мав часу роз’яснити позицію щодо Собору і Статуту, провідати госпіталь з пораненими захисниками України, провідати українських військових, чи прийняти у себе, заступитися за полонених українців, що утримуються у російських тюрмах, висловити своє ставлення до катувань і знищення азовців у Оленівці, але мав час провести віп-молебень з поіменним многоліттям убивцям.

Капелан наголошує, що прощати може лише жертва агресії, а не свідок і співучасник.

“Тому не розказуйте мені тут про “любов і прощеніє”. Важко уявити собі Ісуса Христа, що прощає первосвященника Каяфу, царя Ірода, чи Пилата, чи навіть ОБОХ розбійників на хрестах ДО їх покаяння!

Знаєте, що саме огидніше від зустрічі окупантів з митрополитом Онуфрієм? Те, що митрополит Онуфрій, який всіх так призиває до покаяння, не призвав убивць покаятися, а замість того закликав на них Божу охорону, вручив шоколадки і хор заспівав поіменно многоліття.
Пропоную розбір цих відвідин російськими убивцями вєлікого господіна Онуфрія”, – зазначає Грищук.

 

Comments are closed.