Патріарх РПЦ Кирило розповів, що “страждає через ситуацію в Україні”, тому що є Патріархом не тільки Московським, а й всієї Русі”.

Про це він сказав у своїй проповіді 27 вересня в храмі Христа Спасителя, йдеться на сайті РПЦ.

“…З цими думками, з цим стражданням і лягаю, і встаю, і проводжу весь день, тому що є Патріархом не тільки Московським, а й всієї Русі. Але водночас вірю, що з милості Божої пройде ця напасть, що вона не підірве тих глибинних основ нашого спільного буття, які зберігають у єдності народ Святої Русі, який живе в Росії та Україні. Вірю, що Господь прихилить милість і припиниться міжусобна війна. І там, де сьогодні нерозуміння, страждання та скорбота, має з’явитися наша людська любов одне до одного. А у відповідь на цю любов — любов Господа до нашого єдиного народу, до тих, хто живе в Росії та Україні, до тих, хто живе в різних куточках Землі”, – сказав він.

За його словами, “багато хто повстає на Русь, і в багатьох паморочиться в голові в бажанні занапастити Русь, її самобутність, її незалежність, її свободу”, а тому треба “молитися за владу, за воїнство, за своїх рідних, близьких, молитися за Православну Церкву, яка в цих найважчих умовах зберігає духовну єдність Святої Русі”.

Водночас він закликав до мобілізації, яка “допоможе повному примиренню росії та України, які становлять єдиний простір Російської Православної Церкви”.

“Тоді наша духовна мобілізація, до якої я зараз усіх закликаю, допоможе мобілізації всіх сил нашої Вітчизни. І вона, безперечно, допоможе врешті-решт повному примиренню росії та України, які становлять єдиний простір Російської Православної Церкви”, – сказав Кирило.

Comments are closed.