Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 29 вересня 2022 року прибув у місто Харків, захисники якого героїчно протистоять російській навалі.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

На початку свого візиту Предстоятель у супроводі єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана відвідав одну з військових частин міста, де разом з командиром частини та військовослужбовцями помолився за усіх захисників України й перемогу над російським агресором. Після відправи Його Блаженство звернувся до воїнів зі словом.

«Я дякую кожному з вас, адже завдяки вашому жертовному подвигу Україна не здається і долає ворога. Харків – місто героїчних захисників України. Ви встояли і даєте приклад іншим. Тож нехай Господь дає вам силу й наснагу і надихає ваш незламний дух», – сказав Предстоятель.

Він відзначив військову частину Орденом святого великомученика Юрія Переможця.

Згодом Блаженнійший владика та керуючий єпархією відвідали частину Національної Гвардії України, яка зазнала ракетних ударів ворога. Тут у зруйнованому храмі на честь святого апостола Андрія Першозваного було звершено заупокійну молитву за душі полеглих захисників України та мирних мешканців.

В рамках архіпастирського візиту до Харкова Предстоятель Православної Церкви України 29 вересня 2022 року відвідав храм на честь святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, який зазнав пошкоджень від російських обстрілів.

Разом з єпископом Митрофаном, настоятелем храму протоієреєм Віктором Маринчаком, капеланами та місцевим духовенством Митрополит Епіфаній помолився за перемогу над агресором та освятив бойове знамено 127-ї окремої бригади територіальної оборони.

Митрополит Епіфаній завітав до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Предстоятель автокефальної Української Православної Церкви поспілкувався з начальником ВМКЦ Героєм України полковником Едуардом Хорошуном, помолився у місцевій каплиці та провідав поранених воїнів-захисників України, які проходять тут лікування.

Окрім того,  він освятив та передав для потреб військового шпиталю автомобіль швидкої допомоги, придбаний за сприяння Української Православної Церкви США.

Comments are closed.