Громада села Олеськ на Волині офіційно перейшла в лоно Православної церкви України. Сім місяців знадобилося, щоби отримати документи про реєстрацію.

Про це написала Надя Лук’янчук у Facebook, повідомляє Волинь.infa.

“Вітаю всіх, хто вірив і чекав терпляче нашої перемоги. Тепер нам не соромно дивитись в очі нашим дітям і онукам, адже у церкві тепер лунатиме молитва рідною мовою. Вітаю о. Богдана і захоплююсь його витримкою і впертістю, а також великою вірою у милість Божу. З нами Бог, то хто проти нас? Слава Богу! Слава Україні!” – йдеться у дописі.

Як повідомляла РП, віряни села Олеськ Вишнівської громади, які у травні проголосували за перехід до ПЦУ, зараз змушені проводити богослужіння на вулиці. За словами місцевих жителів, це відбувається через чиновників, які не надають документи про реєстрацію статуту парафії.

Місяць тому священник Московського патріархату з кількома поплічниками винесли сейф та цінні речі з храму. Громада припускає, що сейф виносили у зв’язку з останніми обшуками СБУ в храмах московського патріархату. Тим паче, що мають підозри до священника ще від першого знайомства цього літа, коли він тільки прийшов у парафію.

Comments are closed.