Єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП Микита, якого СБУ застала в келії з неповнолітнім хлопцем, подав до суду на «Лівий берег», який поширив цю інформацію.

Про це 15 грудня єпископ повідомив під час пресконференції, яка відбулася у Києво-Печерській Лаврі, йдеться на сайті УПЦ МП.

За словами єпископа Микити, у день, коли відбувся інцидент, о 7:02 він почув гучний незрозумілий звук. Далі він вибіг подивитися, що сталося, але не встиг, бо почув, як хтось прикладом вибиває скло. У цей час вибіг також і юнак, відносно якого вчинили наклеп антицерковні ЗМІ.

«Нас змусили тримати руки над головою, і далі почалося… Я почув, як представники СБУ фотографували на телефон. Коли я запитав, хто дав вам право мене фотографувати, мені сказали, що ніхто не фотографує», – розповів архієрей.

Пізніше на основі знімків СБУ був створений фейк щодо єпископа Микити та неповнолітнього юнака. Даний фейк опублікували спершу на сайті «Лівий берег», звідки його підхопили низка ЗМІ.

Разом з тим, слід зазначити, що наразі невідомо звідки деякі неопубліковані пресслужбою СБУ фото з обшуків з’явилися у журналістів.

Також архієрей зауважив, що ні йому, ні батькам хлопця, ні митрополиту Мелетію жодних юридичних документів (підозр), які б свідчили про злочинні дії щодо неповнолітнього юнака, не вручали.

«Минулої суботи мій адвокат звернувся до суду з позовом на «Лівий берег», – повідомив архієрей.

Comments are closed.