Очільник УПЦ МП Онуфрій скерував до керівництва Організації Об’єднаних Націй звернення, в якому заявляє про “дискримінацію” УПЦ МП.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

У зверненні Онуфрій повідомляє про “антицерковні законопроєкти №8221, №8262, №8371, №7403, № 8012; про застосування персональних санкцій до релігійних діячів УПЦ, а також про протизаконну діяльність органів місцевого самоврядування”.

«В цю страшну годину воєнного лиха та надзвичайно важких випробувань хочемо просити вас звернути увагу на грубе порушення права на свободу совісті та віросповідання в Україні, яке полягає в порушенні прав та дискримінації православних християн Української Православної Церкви (УПЦ МП – ред.)», — йдеться у зверненні.

Також йдеться, що «на недавньому засіданні Ради безпеки ООН обговорювалось питання щодо ситуації, яка склалась навколо Української Православної Церкви, проте без самої УПЦ».

«Зважаючи на складність ситуації, Українська Православна Церква готова надати свого представника і донести важливу інформацію до міжнародної спільноти з перших вуст», — йдеться у документі.

Comments are closed.