20 лютого президенти  США Джозеф Байден та України Володимир Зеленський відвідали Михайлівський Золотоверхий собор, де їх зустрів Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Предстоятель Православної Церкви України подякував Джозефу Байдену за підтримку, яку він особисто, народ і уряд Америки надають Україні у боротьбі проти російської агресії. У розмові пан Байден згадав про свій попередній візит до Києва і відвідини Михайлівського монастиря, а також про зустріч з владикою Епіфанієм у Вашингтоні у вересні 2018 р.

На завершення візиту Предстоятель ПЦУ побажав президенту і народу Америки Божого благословення.

Далі біля Стіни пам’яті Михайлівського монастиря президенти США та України вшанували українських воїнів, загиблих у боротьбі з російським агресором.

Фото та відео про візит також розмістили на своїх сторінках священники ПЦУ Іван Сидор та Андрій Сидор.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом, який прибув до нашої країни з візитом уперше з початку повномасштабного російського вторгнення.

Президент України зазначив, що говоритиме з президентом США про ситуацію на фронті, а також про український народ, який переживає сьогодні надзвичайно важкі часи.

Зі свого боку Джозеф Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави.

«Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», – зазначив лідер Сполучених Штатів.

Президент США зауважив, що радий знову відвідати Київ.

 

Comments are closed.