У с. Валя Кузьміна Чернівецької області на похороні бойового медика Сергія Зав’ялова піп із УПЦ МП не пустив до храму військового капелана ПЦУ Романа Грищука.

Про це о. Роман розповів на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, в селі храм Московського Патріархату, але віддати честь Героєві і помолитися за його упокій обов’язок кожного християнина і українця.

“Прийшов сам, щоб не було думок, що я щось тут буду захоплювати (бо мною московські попи лякають парафіян по румуномовних селах, що я прийду, захоплю храм і всіх заставлю молитися українською ). Віддав шану спочилому, приніс співчуття родині, сказав прощальне слово. Все як звично”, – розповів капелан.

Уже перед храмом до нього підійшов місцевий священник УПЦ МП, який в наказовому тоні заборонив капеланові заходити до храму.

“Після цього він ще «побожно» прочитав Євангеліє, а у мені все кипіло: як так можна! Я навпаки на похоронах кличу усіх присутніх навіть із інших конфесій заходити до храму, а тут таке!?! Було велике бажання сказати все, що думаю. Але ж похорон, Герой, засмучена родина!

До храму я, звичайно, все-таки зайшов! Поцілував ікони, поклонився перед Голгофою: «Бачиш, Христе! Тебе гонили і мене звідси женуть! Піду я!» Попрощався із воїном, його родиною, вибачився, як щось не так. Хоча родина запевняла, що усе добре і просила, щоб я залишався”, – поділився капелан ПЦУ.

Comments are closed.