Очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що Києво-Печерська лавра була побудована вірними їхньої Церкви, а “іншої тоді не було”. Він вважає, що “несправедливо не давати їм дозволу служити в цьому святому місці”.

Про це Онуфрій сказав у своїй проповіді в день Собору преподобних отців Києво-Печерських, йдеться на сайті УПЦ МП.

Він повідомив, що заповідник відмовляється підписувати договір про оренду приміщень, а тому вони повинні звільнити лавру.

“Що далі буде, ми не знаємо, але ми знаємо одне — ця лавра була побудована вірними нашої Церкви, нашою Церквою. Іншої тоді не було. Потім вона прийшла в занепад в період радянської влади, коли був войовничий атеїзм і ми отримали груду розвалин у 88-му році. І знову наша Церква відбудувала цю святу обитель. І ми вважаємо, що це несправедливо не давати нам дозвіл служити в цьому святому місці”, – сказав Онуфрій.

Він закликав своїх вірян молитися, щоб “Господь змінив думки тих людей, які хочуть, щоб братія покинула святу обитель”.

Як відомо, чоловічий монастир УПЦ МП (Свято-Успенська Києво-Печерська лавра) зобов’язали до 29 березня звільнити будівлі та споруди Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

Документ надійшов від в. о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Олександра Рудника. Як ідеться в тексті попередження, міжвідомча робоча група встановила порушення монастирем умов договору щодо використання державного майна.

Comments are closed.