Члени Священного Синоду УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм прибули до Офісу президента України, щоб “донести до керівництва держави свою позицію”.

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент вважає, що “президенту не доносять правдивої інформації”.

“Судячи з тих заяв, які лунали, інформація про УПЦ спотворюється та створюється неправдивий образ наших вірян”, – заявив він.

«Українська Православна Церква – це Церква патріотів, Церква Українського народу, не потрібно відгороджуватися парканами від громадян України. Віруючі УПЦ заслуговують на те, щоб вони були почуті, і щоб держава не ставилася до них як до людей другого ґатунку, щоб не було ворожнечі у суспільстві. Хочеться сподіватися, що очільники нашої Держави зможуть не лише почути, але й побачити конкретні справи, які віряни щоденно здійснюють для своєї Батьківщини”, – сказав Климент.

Митрополит Онуфрій зазначив, що ієрархи сподіваються передати звернення це під час особистої зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

Comments are closed.