Намісник монастиря Києво-Печерської лаври УПЦ МП Павло Лебідь заявив, що монахи не зможуть покинути територію лаври до 29 березня.

Про це митрополит Павло сказав у відеозверненні російською мовою, оприлюдненому на YouTube-каналі лаври, повідомляє ZN.ua.

«Нам дали два тижні – до 29 березня – щоб ми виселилися з обителі. Ми не зможемо цього зробити з будь-якої причини. Тому що за 35 років братія зробила все, щоб упорядкувати життя обителі та паломників. Тут у нас все те, що необхідне для життя – кухня одна й друга, вишивальниці цех, пральня, тому що приїздить багато паломників. Сьогодні у нас немає місця, куди це все вивезти, а лишати ми нічого не маємо наміру», – сказав він.

Він також поскаржився, що керівництво монастиря отримало повідомлення про перевірку переданого братії державою, та звернувся до вірян із закликом «захищати святиню».

«Багато хто звинувачує, що ми здаємо обитель без бою. Приходьте, подивіться, це ваш обов’язок – захищати свою святиню разом з нами», – заявив митрополит Павло.

У своєму зверненні він назвав Православну Церкву України політичною партією.

«Ми всі проти політичної партії, яка створена державою для чиїхось угод – ПЦУ. Ми не перейдемо – я думаю, що більшість. Тому не варто так трудитися ворогові людському, дияволу, обурюючи уми і серця людини», – додав представник УПЦ МП.

Водночас він зазначив, що не знає, чи дозволять братії перебувати на території лаври до Великодня.

 

Comments are closed.