Синод ПЦУ утворив релігійну організацію «Почаївська Свято-Успенська лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», священноархімандритом якої був затверджений митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор.

Про це йдеться в рішеннях Синоду ПЦУ, який відбувся 28 березня 2023 р. в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі.

“У складі Тернопільської єпархії Православної Церкви України було утворено релігійну організацію «Почаївська Свято-Успенська лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)», священноархімандритом якої був затверджений митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор. Прийняти Статут релігійної організації «Почаївська Свято-Успенська лавра Тернопільської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України)”, – зазначено в рішенні.

Було також утворено монастирі у Дрогобицько-Самбірській та Чернігівській єпархіях з призначенням відповідних керівників. Було внесено зміни до статуту монастиря в Чернігівській єпархії у зв’язку зі зміною назви. Також було затверджено керівників чотирьох монастирів у Волинській єпархії.

Comments are closed.