ЗМІ з’ясували, яка елітна нерухомість належить скандальному наміснику Успенської Києво-Печерської лаври Павлу Лебедю, котрому 2 квітня обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 2 місяці і якого підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі, а також підтримці збройної агресії росії проти України.

Після того, як Павла Лебедя помітили у шарфі від “Луї Віттон” за майже 700$ (близько 27 тис. грн за поточним курсом) та з дорогим годинником за 1,5 млн грн, громадськість знову згадала про розкішний будинок під Києвом, який належить митрополиту.

“Телеграф” з’ясовував, що це за маєток, як він дістався Лебедю, та чим ще володіє скандальний  митрополит.

За фото, оприлюдненими СБУ з місця обшуку будинку Павла, “Телеграфу” вдалося встановити, що йдеться про маєток по вул. Землянська, 10-А в Печерському районі столиці.

Це співпадає з даними порталу YouControl – там вказано, що дім належить митрополиту на правах приватної власності. Кореспонденту “Телеграфа” вдалося зняти будинок владики Павла на Печерських пагорбах.

Згідно з даними Реєстру про нерухоме майно, площа будівлі становить 545 квадратних метрів, з яких житлова — 154 “квадрати”. Площа ж самої земельної ділянки становить 0,1 га (тобто, 10 соток).

Загальна площа будинку – понад 500 кв.м. За даними сайту Dom.ria, одна сотка на Печерську у квітні 2023 р. коштує від $49 тис. до $210 тис. (в залежності від розташування). Тобто, вартість 10 соток зараз варіюється на Печерську від $490 000 до $2 100 000. Враховуючи, що будинок знаходиться в тупику, подалі від сторонніх очей, то можна зробити висновок, що земля там йде по явно високому “прайсу”. Особливого шику додає й той факт, що з одного боку ділянку владики оточує столичний Ботанічний сад.

Зауважимо, що номінальна вартість самого будинку, побудованого ще 2009 р., разом з ділянкою явно занижена — за державною оцінкою складала трохи більше 2,5 млн грн (за поточним курсом це становить — $67,9 тис.). Втім, ринкова вартість будівлі та землі, звісно, буде набагато більшою. Тож загальна ціна і за будинок, і за землю Павла може сягнути щонайменше пів мільйона доларів (або біля 19 млн грн) і вище.

За даними YouControl, загалом же фізична особа “Петро Дмитрович Лебідь” володіє аж сімома об’єктами нерухомості, чотири з яких — на Київщині. Йдеться про будинок в селі Вороньків по вул. Українська, 127. У тому ж селі Лебідь має будинок на вул. Молодіжна, 46. І відповідно — двома земельними ділянками (кадастрові номери — 3220881701:01:003:0074  та  3220881701:01:003:0075). Ці активи під Києвом та Борисполем теж коштують десятки мільйонів гривень.

До речі, саме у селі Вороньків Павло Лебідь повинен перебувати під цілодобовим домашнім арештом.

Comments are closed.